Czy Suplementy Omega-3 Obniżają Tolerancję Cannabis?

Czy kiedykolwiek chciałeś obniżyć swoją tolerancję na marihuanę? Jeśli tak, być może szukałeś w internecie skutecznych sposobów na zmniejszenie tolerancji na konopie indyjskie. Nie jest tajemnicą, że konsumenci szukali różnych metod, aby odwrócić ten efekt, ale czy istnieje jakaś najbardziej skuteczna metoda?

W ostatnich latach publikacje i fora dotyczące marihuany omawiały sposoby skutecznego obniżenia tolerancji. Publikacje reklamują konkretne metody jako niezawodne rozwiązania. Być może najczęściej spotykanym lekarstwem jest stosowanie kwasów tłuszczowych omega-3.

Ale czy kwasy tłuszczowe omega-3 naprawdę mają wpływ na twoją tolerancję na konopie?

Pisarz i komentator Richard Neville powiedział kiedyś: „Czy marihuana uzależnia? Tak, w tym sensie, że mamy tendencję do chęci powtarzania większości przyjemnych rzeczy w życiu.”

Na tym polega problem, z którym spotyka się zbyt wielu miłośników konopi. Im więcej marihuany używamy, tym bardziej wzrasta nasza tolerancja. Twoja tolerancja na marihuanę jest zasadniczo twoją wytrzymałością na kannabinoidy. Z biegiem czasu wielu z nas, niezależnie od sposobu spożycia, uderzy w coś w rodzaju kamiennej ściany.

Wiele czynników ma na to wpływ, w tym:

• Częstotliwość konsumpcji
• Wskaźnik masy ciała
• Seks
• Moc produktu.

Omega-3 jest źródłem dwóch najważniejszych dla człowieka tłuszczów. Wiadomo, że pomaga złagodzić szereg dolegliwości, od reumatoidalnego zapalenia stawów po depresję, a nawet chorobę Alzheimera. Ale czy wpływa to na twoją tolerancję marihuany?

Nauka stojąca za Omega-3 i konopiami

Nie znaleziono żadnych badań naukowych dotyczących tolerancji omega-3 i konopi indyjskich. Jednak ostatnie odkrycia z University of Illinois w Urbana-Champaign odpowiedziały na pytania, których szukaliśmy od wczesnych lat 90-tych.

W 1992 roku po raz pierwszy odkryto endokannabinoidy w ludzkim ciele. Od tego czasu naukowcy odkryli wiele innych naturalnych endokannabinoidów. Pełnią w naszym ciele naturalne podtrzymywanie różnych funkcji. Jednak wiele ich funkcji i procesów pozostaje pod znakiem zapytania, w tym to, jak przekształcają się z kwasów w leki przypominające konopie.

Badanie Illinois ujawniło masę reakcji chemicznych, które przekształcają kwasy tłuszczowe omega-3 w naturalne kannabinoidy naszego organizmu.

W przeciwieństwie do marihuany, kannabinoidy, które wytwarzanmy, nie powodują psychotropowego haju. Zapewniają jednak cenną ulgę przeciwzapalną. Profesor Aditi Das, profesor porównawczych nauk biologicznych i biochemii na University of Illinois oraz kierownik badań, wraz z zespołem odkryli ścieżkę, która dostarcza wielu odpowiedzi.

Ich odkrycia dotyczące szlaku enzymatycznego potwierdziły, w jaki sposób omega-3 wiąże się z naszymi receptorami, zapewniając naturalny efekt kojący. Uwierzytelniło to proces, w jaki nasze ciało tworzy efekt podobny do CBD.

Ludzie mogą generować ten efekt, jedząc pokarmy takie jak mięso, jajka, ryby i orzechy. Te pokarmy zawierają omega-3 i 6, z których oba przekształcają się w endokannabinoidy. Profesor Das zauważył, że zarówno marihuana, jak i endokannabinoidy działają jako wsparcie dla układu odpornościowego naszego organizmu. To sprawia, że ​​oba podmioty są atrakcyjne do opracowywania rozwiązań przeciwzapalnych.

Ale te odkrycia nie dowodzą ani nie zaprzeczają plotkom internetowym. Przy braku badań naukowych odpowiedź może już być obecna. Ale jest tylko jeden sposób, aby się przekonać – własne eksperymenty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.


Copyright © 420THC.pl - czyli kultura marihuany, konopi 420 w Polsce i na świecie.